advertentie

Informatie over NuKleuren .nl

Als je problemen hebt, kan je op deze pagina terecht. Hieronder staan een aantal onderwerpen.

Printen van kleurplaten lukt niet!?

Omschrijving van het probleem:
Na het uitzoeken van een mooie kleurplaat wil ik graag de kleurplaat printen via mijn standaardprinter. Ik klik op het "kleine" plaatje en krijg de "grote" versie van de kleurplaat in beeld. Na het volledig inladen van de kleurplaat klik ik op de "afdrukken"-knop linksboven. Helaas komt er geen kleurplaat uit mijn printer.

Uitleg van het probleem:
Bij bepaalde configuraties van computers lukt het niet om de kleurplaten van NuKleuren via de "Afdrukken"-knop te printen. Procentueel gebeurt dit bij ongeveer 5% van alle bezoekers. Ook is het mogelijk dat de kleurplaat nog niet volledig ingeladen is. Op deze manier kan de kleurplaat ook niet wordt afgedrukt.

Mogelijke oplossingen:
1) Als je de kleurplaat in beeld hebt en niet kunt printen via de "Afdrukken"-knop drukt u op de toetsen "CTRL" en "P". Druk deze 2 toetsen op het toetsenbord tegelijk in en er komt een nieuw venster in beeld. Klik hier op "OK" en de kleurplaat wordt afgedrukt.
2) De kleurplaat is nog niet volledig ingeladen waardoor de kleurplaat nog niet geprint kan worden. Wacht daarom met printen tot de kleurplaat volledig ingeladen is.

Waarom staan er bij NuKleuren.nl geen kleurplaten van . . .?

Omschrijving van het probleem:
Omdat je fan bent van bepaalde bekende TV- of stripfiguren wil je graag kleurplaten van deze figuren printen. Overal heb je al gezocht, maar je kan deze nergens vinden. Waarom staan er op NuKleuren.nl geen kleurplaten van . . . ?

Uitleg van het probleem:
Omdat er op alle bekende TV- en stripfiguren copyrights zitten mag NuKleuren.nl zonder toestemming van de rechthebbenden geen kleurplaten plaatsen. NuKleuren.nl heeft bij alle rechthebbenden moeite gedaan om hier toch toestemming voor te krijgen. Helaas is het niet gelukt om van alle bekende kleurplaten toestemming voor gebruik te krijgen. Daarom hebben wij geen kleurplaten van deze bekende TV- en stripfiguren.

Mogelijke oplossingen:
1) NuKleuren.nl blijft proberen om toch toestemming voor plaatsing van deze kleurplaten te krijgen. Echter is dit een zeer tijdrovende en complexe materie waardoor het zeer moeilijk te zeggen is of deze kleurplaten ooit op NuKleuren.nl verschijnen. 2) NuKleuren.nl heeft op dit moment al zo´n 2.000 verschillende kleurplaten. Kies één van de andere kleurplaten om lekker mee te kleuren.

De kleurplaat wordt op 2 verschillende pagina´s geprint

Omschrijving van het probleem:
Je hebt de gewenste kleurplaat uitgezocht. Na het klikken op "Afdrukken" komt de kleurplaat op 2 verschillende pagina´s. Natuurlijk wil je dat de kleurplaat op 1 velletje papier komt te staan.

Uitleg van het probleem:
Alle kleurplaten op de kleurplatensite zijn in het formaat A4. Helaas komt het echter voor dat er kleurplaten toch op 2 bladzijden worden geprint. Je kunt dit probleem meestal oplossen door je "printermarges" aan te passen.

Mogelijke oplossingen:
Je geeft hierbij aan je printer de opdracht om bredere en langere bladzijden te printen. Meestal passen de kleurplaten dan wel op 1 pagina.
De printmarges kun je instellen door het volgende aan te passen.
1) kies een gewenste kleurplaat en klik hierop zodat de button "afdrukken" en de banner in beeld komen.
2) Ga met je muis naar "Bestand" (dit staat aan de bovenkant van de pagina net onder de blauwe balk)
3) klik vervolgens op "pagina-instelling"
4) aan de onderkant van het venster die dan in beeld komt staat "Marges (millimeters)" Maak deze zet deze bijvoorbeeld allemaal op "15"
5) Klik op "OK"
6) klik op de knop "afdrukken"
Als het goed is komt de kleurplaat dan op 1 velletje papier. Mocht de kleurplaat nog steeds op 1 pagina staan dan kun je proberen de marges aan te passen in "10"

Sitemap:

HTML

XML

RSS

Partners